2014.03.17.
18:25

Írta: NapelemNapelem

Napenergia

A napenergia környezetvédelmi szempontból az egyik legjobb dolog. Vegyünk egy 1,5 kilowattos napelemes rendszert, ami folyamatosan működés mellett 25 év alatt több mint 110.000 kiló szén-dioxidodtól szabadítja meg a Földet. A savas esőket, a városi szmogokat és egyéb ubranizációs környezeti elváltozásokat is megelőzhetünk ha növeljük a napelem felhasználás mértékét.

 

napenergia.jpg

 

Ez idáig az emberiség csekély mértékben aknézta ki a napenergiában rejlő lehetőséget, itt az ideje, hoyg ezen változtassunk. Egy napsütéses napon, nyolc perc alatt éri el a napfény az arcodat, ez a fénynek 93 millió mérföldet jelent. A fotonok villamos energiává alakíthatók át napelemek segítségével. Fontos, hogy a napelemek felhasználásaval óvjük környezetünket és így csökkentsük a bolygónkra nehezedő környezet terhelést. A minőségi elemek gyártásakor arra is figyelnek, a gyártási folyamat során is minél kissebb legyen az ún. ökológiai lábnyom, ha tehetjük (bár ezek az elemek általában drágábbak) mi is válasssszunk ilyeneket a napelem rendszerünk építésekor.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napelemar.blog.hu/api/trackback/id/tr885866576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása