2017.11.16.
11:56

Írta: Bácskai János

Környezetbarát fejlesztések - Békéscsabán energiatárolós napelem park épül!

Békéscsabán megkezdődtek a munkálatok, amelyek során 8,6 milliárd forintból a város három pontján, összesen 4.2 megawatt összteljesítményű napelem park épül, és további 6 megawattnyi tároló kapacitás is.  

napelempark.JPG

A kormány támogatásával Békéscsabán egy komplex energetikai program (a Modern városok) keretein belül épülhet meg a már említett napelem park. Az átfogó fejlesztések megvalósítását a kormány 15 milliárd forinttal támogatja, amiből 8,6 milliárdot fordítanak a napelem park és a hozzá tartozó energiatároló kivitelezésére. Az új létesítmény csökkenti a város üzemeltetési és működtetési költségeit, valamint az energia felhasználást, méghozzá környezetbarát, innovatív módon, modern technológiák alkalmazásával.

Az újonnan épülő napalempark a szintén a program részeként tervezett sportcentrum, az új röplabda akadémia, illetve az új versenyuszoda világítását szolgálná ki, valamint épül egy elektromos buszgarázs is. Az új garázsban a 8 új elektromos buszt fogják feltölteni, a napenergia által megtermelt elektromos árammal. Az építkezések során a jelenlegi sportcsarnok területén – ahol az új, multifunkcionális sportközpont épül majd – egy új, termálvizes kutat is fúrnak, ezáltal a sportcentrumok fűtését már geotermikus energiával biztosíthatják majd. A rendszer bővítéseként, összekötik majd az Árpád fürdő geotermikus állomásával, és így további önkormányzati létesítmények is kapcsolódhatnak majd az új rendszerhez.

A közvilágítás korszerűsítéseként a lámpatestekben lecserélik az izzókat LED-re, és egy mozgásérzékelőkkel és kamerákkal felszerelt okos rendszert is installálnak. A tervek elfogadását követően a beruházások 2019-es elkészülését ígéri a város vezetése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napelemar.blog.hu/api/trackback/id/tr4113278611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása