2017.10.31.
15:55

Írta: Bácskai János

A földre érkező napenergia hasznosítása

A nap rendkívül sok energiát termel, melyből annyi érkezik a földre, amiből annyi energiát tudnánk hasznosítani, amennyit az emberiség ma 1 év alatt használ el, így teljesen szükségtelenné válna akár az összes, egyéb energiaforrás is, beszéljünk akár az atomerőművekről, szénerőművekről, de akár még az olyan, megújuló energiaforrásokról is, mint a szél vagy a víz. De hogyan hasznosíthatjuk ezt a tudást otthonunkban? Mutatjuk.

napenergia_3.jpg

Hogyan lehet a háztartásban hasznosítani a napelemeket?

A napelemek által termelt áram egyik nagy hátránya (amellett, hogy nagy erős fény, leginkább napfény mellett termel elegendő mennyiségű áramot), hogy a megtermelt áramot azonnal el kell használni, vagy legalábbis egy akkumulátorban el kell tárolni. Ám erre többek között Magyarországon is van megoldás, a szaldó elszámolás, ami lehetővé teszi, hogy a napelemek által termelt áram felhasználatlan részét betáplálhatjuk a hálózatba, az áramszolgáltatóknak kötelessége eltárolni ezt, és később visszavehetjük, amikor szükségünk van rá. Így sokat spórolhatunk a rezsin, ami nem kis pénzmegtakarítást jelent. Emiatt nem érdemes önálló, akkumulátoros, azaz szigetüzemű napelemes rendszert építeni, hanem célszerű a hálózatra kötni a rendszert, miután egyeztettünk a szolgáltatóval.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napelemar.blog.hu/api/trackback/id/tr3313120838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása